Projekt Základní rámec doprovázení

Centrum psychologické pomoci se od ledna 2023 do května 2024 účastnilo projektu nadace Sirius Základní rámec doprovázení.

Cílem tohoto projektu bylo zpracovat ucelený materiál, který by definoval minimální obsah a rozsah doprovázení a zajistil tak srovnatelnou kvalitu doprovázení napříč celou Českou republikou. Na základě tohoto materiálu bude možné začít sjednocování praxe v oblasti doprovázení, které povede k větší transparentnosti, sladění očekávání jednotlivých aktérů, vyšší kvalitě a udržení jednotného standardu doprovázení.

Důvodem realizace projektu bylo zhodnocení, že po deseti letech doprovázení pěstounských rodin existují značné rozdíly v obsahu, rozsahu a kvalitě služeb doprovázení pěstounských rodin. Jedním z předpokladů pro zajištění kvalitního a efektivního doprovázení je definování minimálního rámce kvality doprovázení pěstounských rodin.  Na základě tohoto rámce bude možné následně stanovit finanční náročnost poskytovaných služeb v rámci doprovázení a hodnotící a kontrolní mechanismus. Pěstouni, kterým je doprovázení určeno, by tak měli mít zajištěn takový standard péče, který mohou po svých doprovodných organizacích požadovat.

Více o projektu Základní rámec doprovázení.

Samotný výstup projektu ke shlédnutí a stažení: Dokument Základní rámec doprovázení.

Centrum psychologické pomoci se účastní také návazného projektu Krajská setkání pracovníků OSPOD a zástupců doprovázejících organizací NRP na téma DOPROVÁZENÍ, který je realizován v období květen 2024 až září 2025. Podrobnosti zde.

 
  • Přejete si být informování o všech našich novinkách a akcích?

    • Korespondenční a fakturační údaje
      Centrum psychologické pomoci, příspěvková organizace
      Na Bělidle 815, 733 01 Karviná
      IČO 00 847 267
      Datová schránka: 7ddkg2r