Naše služby

PSYCHOLOGICKÉ A SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Obrátit se na nás můžete, jestliže se nacházíte v tíživé nebo nepříznivé životní situaci, kterou se Vám nedaří řešit  vlastními silami, a chcete jí porozumět, nebo ji změnit či řešit. Přijít k nám můžete samostatně, s partnerem, manželem, dalšími členy rodiny. Naším klientem může být také dítě, péči a pozornost mu pak věnujeme přiměřeně jeho věku, komunikačním schopnostem a rozumové vyspělosti. Obrátit se na nás můžete, pokud např:

  • prožíváte partnerskou či manželskou krizi
  • trápí Vás narušené vztahy v rodině
  • řešíte těžkosti vztahu s dítětem, jste si nejistí ve výchově dětí
  • máte problémy s navazováním vztahů a hledáním partnera
  • potřebujete konkrétní sociálně-právní radu v rodinné oblasti
  • vyrovnáváte se s těžkostmi, které sebou přináší přijetí dítěte do náhradní rodinné péče
  • a mnohých dalších situacích

Poskytované služby jsou bezplatné. Klienti mohou vystupovat anonymně. U nezletilých dětí se předpokládá spolupráce dalších členů rodiny. Jsme povinni zachovávat mlčenlivost.

Zajímají Vás další možné situace, kdy se na nás můžete obrátit a podrobnosti o průběhu poskytování odborného sociálního poradenství? Tyto informace jsme pro Vás připravili zde.

Jak se k nám objednat?
V případě, že uvažujete o využití našich služeb, nebo si potřebujete ujasnit, co naše pomoc obnáší, kontaktujte nás prostřednictvím telefonu: 777 499 635 nebo 558 438 600. Rádi Vám vše vysvětlíme a najdeme pro Vás termín pro osobní setkání u nás na poradně. Objednat se k nám můžete také písemně e-mailem fm@cepp.cz nebo osobní návštěvou.

NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE

V oblasti náhradní rodinné péče tvoří podstatnou část našich klientů pěstounské rodiny, které doprovázíme při jejich výkonu pěstounské péče. Naše služby jim poskytujeme na základě pověření k výkonu sociálně – právní ochrany dětí od Moravskoslezského kraje a následného uzavření tzv. Dohody o výkonu pěstounské péče. V naší poradně probíhá také odborné posuzování a přípravy žadatelů pro přijetí dítěte do náhradní rodinné péče.

Uvažujete o přijetí dítěte do náhradní rodinné péče, máte spoustu otázek o tom, co vše může role náhradního rodiče obnášet? Kontaktujte nás a domluvíme si osobní setkání, na kterém Vaše dotazy rádi zodpovíme.

Hledáte organizaci, která by Vás doprovázela při výkonu pěstounské péče, a rádi byste se dozvěděli více o službách, které v rámci doprovázení poskytujeme právě my? Užitečné informace naleznete na našich webových stránkách v části PĚSTOUNSKÁ PÉČE.

 
  • Přejete si být informování o všech našich novinkách a akcích?

    • Korespondenční a fakturační údaje
      Centrum psychologické pomoci, příspěvková organizace
      Na Bělidle 815, 733 01 Karviná
      IČO 00 847 267
      Datová schránka: 7ddkg2r