Den rodiny, arteterapie i žvanec pro piráty

Je 15. květen odpoledne. Na tento den připadá Mezinárodní den rodiny a na ostravské pobočce Centra psychologické pomoci, který má dnes představovat opuštěný ostrov, se právě schyluje k vylodění pirátů. Ti brzy celý ostrov obsadí…

V tomto duchu připravily pracovnice výše zmíněné pobočky, paní Bc. Blanka Blatoňová a Eva Kociánová, Dis., tematické odpoledne pro děti a pěstouny, jimž jsme doprovázející organizací. Aktivitami, jako je kresba, nebo malování šátků, si děti a jejich pěstouni vyzkoušeli formou soutěží v příjemném prostředí naší budovy arteterapeutické techniky, které směřovaly k prohloubení sounáležitosti dětí s pěstouny.

Děti přišly samozřejmě v maskách a pirátskou atmosféru celého odpoledne podpořila svým doprovodným programem a soutěžemi parta nadšenců z volnočasového oddílu Duha Klubáci.

„Bylo úžasné pozorovat, jak výborně pěstouni s dětmi spolupracují, povzbuzují je a pomáhají jim,“ říká organizátorka akce Blanka Blatoňová. „Děkujeme také všem kolegyním a kolegům z Centra psychologické pomoci, kteří darovali drobné hračky, jež si děti odnesly jako kořist z dobytého ostrova,“ doplnila organizátorka Eva Kociánová.

Originálně jsme pojali i občerstvení pro účastníky akce. Výhled z naší kuchyňky se totiž na celé odpoledne proměnil v okno rychlého občerstvení s názvem „Žvanec“. Zde si každý pirát i se svým doprovodem mohl přijít pro něco dobrého na zub.

Děkujeme všem, kteří k nám zavítali a příští rok zase: „Ahoj!“

 

 

 

 

 

 

 

Text: Radka Švejnohová

Foto: Radka Švejnohová