Mgr. Kateřina Niklová – sociální pracovnice

Pracuji jako klíčová sociální pracovnice pro pěstounské rodiny, které uzavřely s novojičínskou poradnou dohodu o výkonu pěstounské péče. Tuto pozici zastávám od jara 2013. Doprovázím rodiny, které mají děti v pěstounské péči příbuzenské, klasické i pěstounské péči na přechodnou dobu. Dojíždím do Bílovce, Studénky, Kopřivnice, Příbora nebo Frenštátu pod Radhoštěm.

Vystudovala jsem sociální práci na VOŠS v Ostravě a sociální a speciální pedagogiku na Masarykově univerzitě v Brně. Mám zkušenosti jako dobrovolník s volnočasovými aktivitami s romskými dětmi v Ostravě a v Brně. Před rodičovskou dovolenou jsem pracovala jako vychovatelka v Dětském domově v Čeladné, určitou dobu jsem pečovala o děti s kombinovanými vadami v Našem světě v Pržně. S manželem vychováváme dvě děti.

Zajímám se o specifika Romů a o multikulturní témata obecně. S identitou u etnicky odlišných dětí cíleně pracuji také v rámci doprovázení pěstounských rodin. Mám ráda hudbu, hraji na několik hudebních nástrojů třeba i během vzdělávacích víkendů pro pěstouny; v novojičínské poradně realizuji individuální a skupinovou muzikoterapii.