Dokázali změnit svět – aspoň některým dětem

Pro malé dítě znamená máma a táta celý jeho svět. Rodiče pomohou, pohladí, podpoří, ukáží dětem, jak vykročit do světa, jak bezpečně poznávat své okolí, jak se v životě neztratit… Některé děti se však „ztratily“ úplně na začátku. Z různých důvodů nemají svou mámu, tátu ani nikoho blízkého jen pro sebe a napořád. Jsou však mezi námi lidé, kteří těmto dětem dokázali změnit svět – stali se jejich náhradní rodinou, stali se pěstouny.

Odbor sociálních věcí Městského úřadu ve Frýdlantu nad Ostravicí vytvořilo osmidílnou sérii video spotů s pěstouny s názvem Dokázali změnit svět – aspoň některým dětem, kteří se takto s veřejností podělí o své konkrétní zkušenosti, zážitky, motivace a pocity, které při pěstounské péči prožívají. Možná některé z nich znáte. Za jejich práci s dětmi jim patří veliký dík.

Nyní představujeme všechny dílů, které pro odbor sociálních věcí bezplatně natočil pan Petr Rehanek, režisér, scenárista, kameraman, střihač a občasný fotograf.

Videa ke shlédnutí: 1. díl  2. díl  3. díl 4. díl 5. díl 6. díl 7. díl 8. díl

Více informací k pěstounské péči můžete získat na webu Dejme dětem rodinu: https://dejmedetemrodinu.msk.cz/ nebo na našem webu: https://www.cepp.cz/pestounska-pece/pestounstvi-v-cr/